Remind yourself, it's okay not to be perfect. Stay yourself.

26 December 2014

coming to the end of 2014

Bismillah..

Coming to the end of 2014 already, how time flies.. 2014 is the year i filled with tears, tears, tears and disappointment, coming to the end ive been lighted up. Alhamdulillah. 
Disappoitment of some people who you thought would stay forever, left you. People who you truly love, hurted you. People who you really know, back stabbing you. 

Coming to the end of 2014, aku sedar.. terlalu ramai manusia yg bersifat sementara dalam hidup kita. Kau cintalah macam mana manusia tu, kalau kata dia bukan untuk kau dia tetap akan bla. Cuma apa yang buat makin sedih, bila kau harap manusia itu berusaha membuktikan yang dia mungkin sebulu dgn kau, tapi dia tidak. Dia diam. Dia diam dan terus diam. Wujudnya manusia macam tu dalam hidup aku, buat aku sedar, dah 2014, sampai bila nak teruskan another year sedih untuk manusia yg terus terusan buat kita bazirkan air mata? Percayalah.. aku tak sangka aku selemah ini. Kau tau dia manusia yg kau terlalu sayang bila kau bahagia gelak ketawa dgn orang lain tapi dalam hati, kau harap yg ketawakan engkau adalah dia. Tapi malang, aku cuma berharap. 

Penantian satu penyiksaan. Betullah orang kata. Orang bercinta ni banyak betul dugaan. Tapi aku tak bercinta pun byk dugaan. Allah dgr doa aku tu.. husnudzon sikit. Biarlah jauh  mana dia pergi, sampai takdir dia aku yang punya, aku cuma mampu bersyukur dan lepastu, kurung dia dalam bilik sebab terlalu bersifat overly attached hahahha gelak sikit. 

Coming to the end of 2014 buat aku sedar aku dah makin dewasa. Gila. Tak sangka. Mak, anak mak dah jadi anak dara. 

Sometimes, you write because you cannot speak what you feel & sometimes, writing dont even expressed what you feel. 

Pejam mata. Layan perasaan. Kau je faham diri sendiri. 


Sudahlah 2014 yg penuh liku, moga 2015 bawak jodoh dan takdir lebih baik. 
Inshaallah.